Tegenwoordig spenderen we veel geld aan het verduurzamen van onze woning en tuin. Bij het verduurzamen van je tuin speelt de levensduur van de materialen een belangrijke rol. Zo gaat een schutting van staal langer mee dan van hout. In dit artikel geven we meer informatie over duurzame materialen voor in je tuin.

Bamboe

Bamboe is een van de duurzaamste natuurlijke materialen. Waarom? Mede omdat het zo snel groeit. Bamboe groeit in enkele weken een paar meter hoog, terwijl normaal hout hier jaren voor nodig heeft. Er is dus minder land nodig om bamboe te groeien dan voor hout. Met geperst bamboe zijn er veel mogelijkheden: denk aan schuttingen, tuinmeubelen, garages en carports.

Duurzaam hout

De meeste tuinmeubelen of schuttingen zijn nog steeds gemaakt van hout. Wanneer je voor hout kiest is het belangrijk dat je duurzaam hout uitkiest. Bij het selecteren van je hou kijk je hoeveel afstand het hout heeft afgelegd voordat je het koopt, wat de levensduur is en of de leverancier over bepaalde duurzame labels beschikt. Het is raadzaam om voor duurzaam hout te kiezen, aangezien er jaarlijks veel tropisch hout gekapt wordt zonder dat hier iets voor in de plaats komt.

Op duurzame manier ongedierte voorkomen of bestrijden

We begrijpen goed dat je liever geen ongedierte zoals insecten, ratten, muizen of mollen in je tuin hebt. Ondanks dat deze dieren ontzettend nuttig zijn voor de natuur heb je ze liever niet in je tuin. Er zijn verschillende acties die je kunt ondernemen om ongedierte te voorkomen. Zo is het belangrijk om je tuin altijd goed schoon te houden. Doe je dit niet dan zal het juist een plek worden waar ongedierte graag samenkomt. Daarbij zou je voor ook voor bepaalde planten kunnen kiezen waar woelratten en muizen niet goed tegen kunnen. Meer informatie ga je naar mollen verjagen of woelmuizen bestrijden.