Met moestuinbakken creëer je eigenlijk altijd en overal je eigen moestuin en geniet je dus van verse ingrediënten uit eigen tuin. Door de verschillende uitvoeringen waarin je moestuinbakken kunt kopen of kunt maken, gebruik je de bakken in elke denkbare woonsituatie. Dus ook op terras of balkon. En het mooie is dat je door moestuinbakken te gebruiken vandaag nog je eigen moestuintje kunt creëren.

Maak gebruik van duurzame materialen
Aan moestuinbakken kun je jarenlang plezier beleven, mits je uiteraard gebruik maakt van de juiste en dus duurzame materialen. De meeste bakken zijn van hout, je kunt de populaire bakken echter ook kopen van gerecycled plastic, steen of stoeprand terwijl je ook steeds vaker moestuinbakken van gevlochten wilgentenen ziet. De standaard moestuinbak heeft een afmeting van 120 bij 120 centimeter en is twintig centimeter diep.

Let op dat je de plantjes niet vertrapt
Maak je zelf een moestuinbak dan bepaal je uiteraard helemaal zelf hoe groot of klein je de moestuinbak maakt, ook afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt. Houd er bij de afmeting wel altijd rekening mee dat je eigenlijk alle plantjes goed moet kunnen bereiken zonder dat je in je moestuinbak moet staan. De kans dat je dan een van je plantjes vertrapt, is dan toch levensgroot.

Voorzie een moestuinbak van poten en wieltjes
Kies je voor een moestuinbak op poten, dan voorkom je in elk geval dat je je zorgvuldig en met liefde gekweekte plantjes vertrapt en bovendien is dit ideaal werken voor liefhebbers van een moestuin die te maken hebben met rugklachten. Onder de poten kun je ook nog prima wieltjes zetten en beschik je zomaar over een mobiele moestuinbak. Desgewenst verplaats je de moestuinbak, bijvoorbeeld om meer licht aan je plantjes te bieden. Bovendien bescherm je de plantjes zo gemakkelijk tegen hevige regenval of storm.

Gebruik anti-worteldoek voor je moestuinbakken
Uiteraard is het gebruik van anti-worteldoek aan te raden. Heb je een moestuinbak zonder bodem op de grond, plaats het doek dan tussen de tien en twintig centimeter breder en lager dan de moestuinbak zelf. Heb je een moestuinbak op poten, maak het doek dan vast aan de binnenkant van de bak.

Begin vandaag nog je eigen moestuintje
Zeker voor mensen met een zwakke rug is een moestuinbak op poten ideaal, zoals het ook ideaal is dat je een moestuinbak overal kunt plaatsen en je dus heel snel over een geheel eigen moestuintje kunt beschikken. Plaats je een moestuinbak op een terras of balkon, dan geef je die ruimte ook nog eens extra sfeer en uitstraling. Vergeet overigens niet ook handgereedschap bij je moestuinkast te kopen om zo je plantjes optimaal te kunnen verzorgen en ervoor te zorgen dat je moestuinbak – je eigen moestuintje dus- er altijd netjes bij ligt. Je koopt moestuinbakken van verschillende afmetingen en met en zonder pootjes gemakkelijk online maar ook gewoon bij de grotere tuinzaken. Daar hebben ze ook anti-worteldoek en andere aanverwante producten die horen bij de moestuinbakken voor jou beschikbaar en kweek jij vandaag nog je eigen plantjes.