De zomer komt er weer aan in Nederland en de voorspelling is dat we een warme zomer tegemoet gaan. Dit betekent dat veel mensen met vrienden of familie willen gaan afspreken om bijvoorbeeld te barbecuen in de tuin. Alleen is het ook fijn om af en toe in de schaduw te kunnen zitten. In dit artikel leg ik een aantal tips uit voor de ideale tuin.

Houten overkapping

Een goede oplossing voor meer schaduw in de tuin is een houten overkapping. Hierdoor kun je op hele warme dagen alsnog buiten zitten, zonder dat het te heet is. Daarnaast kun je ook gewoon buiten blijven zitten als het regent. Een ander bijkomend voordeel van een houten overkapping is dat jouw tuinmeubilair beter beschermd wordt tegen de verschillende weersomstandigheden in Nederland.

Andere mogelijkheden

Niet iedereen heeft de financiĆ«le middelen om een houten overkapping in hun tuin te plaatsen, maar er zijn gelukkig nog veel meer opties om meer schaduw te krijgen. Een optie waar veel mensen voor kiezen is een parasol. Een parasol is namelijk simpel en altijd effectief. Een andere mogelijkheid is om een schaduwdoek op te hangen boven de plekken waar je graag schaduw wil in je tuin. Als je veel waarde hecht aan hoe jouw tuin eruit ziet, kun je ervoor kiezen om een boom te laten plaatsen. Hierdoor heb je altijd schaduw als je onder de boom gaat zitten. 

Wil je ook graag een houten overkapping plaatsen in jouw tuin? Het is een hele opgave om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn allerlei verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan het kiezen van de juiste houtsoorten en de dakbedekking, maar er moet ook een waterafvoer en elektriciteit geplaatst worden. 

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op tuinhoutcentrale.nl.